IGU-SSUAM Yürütücülüğünü Yaptığı EU-RUDISNET Projesi İçin Bir Çoğaltan Etkinliği Düzenledi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Merkezi, yürütücülüğünü yaptığı EU-RUDISNET projesi için bir çoğaltan etkinlik düzenledi.

Kırsal alanlardaki engelli bireyler için kapsayıcılığı teşvik etmeye sürekli olarak odaklanan EU-RUDISNET projesi için, 23 Ağustos çarşamba günü ve Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Merkezinin organizasyonuyla bir çoğaltan etkinliği gerçekleştirildi.

Bu etkinlik, projenin amaçlarına olan geniş kapsamlı kurumsal ilgiyi ve desteği gösteren çeşitli kamu kurumlarından gelen 37 katılımcıya ev sahipliği yaptı.Etkinlik boyunca, sosyal dâhil olmayı başarmada karşılaşılan zorluklar ve çözümlerle ilgili bilgi alışverişinde bulunma, işbirliği yapma ve ağ kurma için hazırlanan ve projenin çıktısı olan bir eğitim platformu tanıtıldı.

Katılımcılar, EU-RUDISNET projesinin çabalarını, dönüm noktalarını ve gelecekteki yol haritasını kapsamlı bir şekilde anladılar. Ayrıca en iyi uygulamaları tartışma, geri bildirimde bulunma ve projenin erişimini ve etkisini artırmak için olası işbirliklerini önerme fırsatını da buldular. Avrupa Birliği işbirliğinde hayata geçirilen bu kapsamdaki projeler, özellikle kırsal alanlardaki marjinalleşmiş toplulukların entegrasyonunu ve yükseltilmesini sağlamak söz konusu olduğunda kolektif çabaların hayati olduğuna inancı pekiştiriyor. Bu çoğaltan etkinliği, EU-RUDISNET projesinin başarısı için önemli bir çabadır ve kamusal alandaki öneminin yaygın olarak tanınmasının bir kanıtıdır.